top of page

Pigmentvlekken laseren

Een gezonde en stralende huid speelt een grote rol in ons zelfbeeld. Pigmentvlekken kunnen ons zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. In deze blog duiken we dieper in op pigmentvlekken en ontdekken we hoe laserbehandelingen bij Care Clinic Apeldoorn helpen bij dit veelvoorkomende huidprobleem.


Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken, ook wel bekend als hyperpigmentatie,

zijn donkere verkleuringen op de huid. Ze worden veroorzaakt door verschillende factoren, meestal door blootstelling aan de zon of hormonale veranderingen. Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken en melasma, die elk hun eigen kenmerken en oorzaken hebben.


Hoe kan je pigmentvlekken behandelen?

We bieden verschillende behandelingen aan om pigmentvlekken te verwijderen. Afhankelijk van wat voor type pigment het is (zonschade pigment of hormonaal pigment) kan er gekozen worden voor peelings, een cosmelan behandeling, laser of IPL. Bij hormonaal pigment is de cosmelan behandeling dé uitgewezen behandeling. Een populaire en effectieve methode om zonschade pigment te behandelen is met IPL of het laseren van de pigmentvlekken met de Alexandrite laser.


Pigmentvlekken laseren

Laserbehandelingen richten zich op het gecontroleerd verwijderen van pigmentatie zonder de omliggende huid te beschadigen. Deze methode biedt vaak snelle en duurzame resultaten, waardoor het een ontzettend effectieve behandelmethode is.Voordelen van IPL en het laseren van pigmentvlekken

Het laseren van pigmentvlekken biedt een aantal voordelen ten opzichte van de andere behandelmethodes:

  • Doelgerichte behandeling: Laserbehandelingen richten zich specifiek op de pigmentvlekken, waardoor er minimale impact is op het omliggende gezonde weefsel. Dit zorgt voor nauwkeurige resultaten en een snelle verbetering van de huid.

  • Snelle Resultaten: Laserbehandelingen bieden vaak snelle resultaten. Afhankelijk van de diepte van het pigment en het gekozen behandelplan ervaren de meesten al na één tot enkele sessies verbeteringen.

  • Stimulatie van huidvernieuwing: Naast het verminderen van pigmentvlekken stimuleren onze IPL behandeling ook de aanmaak van collageen en elastine. Dit resulteert in een verbeterde huidtextuur, vermindering van fijne lijntjes en een jeugdige uitstraling.Pigment laserbehandeling bij Care Clinic Apeldoorn

Bij Care Clinic werken we met IPL en/of de Alexandrite laser om pigmentvlekken te laseren. Deze apparaten zenden een lichtflits uit in een specifiek lichtspectrum. Het pigment in de pigmentvlek absorbeert dit licht, waardoor de cellen met overtollig pigment tijdelijk worden verhit. Hierdoor wordt het pigment afgebroken en vervolgens op natuurlijke wijze door de huid afgestoten. De diepte van het pigment bepaalt het aantal benodigde behandelingen.


Afspraak maken voor pigmentvlekken laseren

Wil je een afspraak maken om je pigmentvlekken te laten laseren? Plan meteen een afspraak in via de knop hieronder, of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.Comments


bottom of page