top of page
Care Clinic - Littekens - Apeldoorn

LITTEKENS

Stoor je je aan een litteken dat is ontstaan na beschadiging van de huid door een ongeval, operatie, ziekte of zwangerschap? Is de wond hersteld en dicht maar heb je nog last van een trekkerig of pijnlijk gevoel? Of stoor je je aan het fysieke aanzicht van het litteken? Bij Care Clinic bieden we hier medische microneedling of laser/IPL voor aan. De huidtherapeut kijkt tijdens de intake samen met jou naar de meest passende behandeling voor JOUW huid.

WAT ZIJN LITTEKENS?

Littekens zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt. Littekens kunnen trekkerig zijn, jeuken of verhard aan voelen. Het kan ook dat een litteken een rood of paarsachtige verkleuring heeft, verdikt is of juist verzonken in de huid ligt. Littekens zijn niet volledig te verwijderen, maar kunnen wel minder storend en opvallend gemaakt worden.

Anchor 1

HOE BEHANDELEN WIJ LITTEKENS?

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden om littekens te verminderen. Afhankelijk van de diepte, structuur en kleur van de huidbeschadigingen wordt tijdens het consult bepaald welke van de volgende behandelmethoden het meest geschikt is:

  • Medische microneedling - de microneedling kop bevat micronaaldjes die in en uit de huid vibreren en kleine gaatjes maken in de huid. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, dat diep in de huid op gang komt. De natuurlijke aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt geactiveerd. Wanneer er sprake is van putjes (atrofie) van de huid, moet de huid gestimuleerd worden om nieuw weefsel aan te maken om daarmee de zichtbare putjes op te vullen.

  • Laser en IPLLittekens in de vorm van vaatstructuren of pigment kunnen met laser of IPL behandeld worden. Laser en IPL geven een lichtpuls af waardoor er veel energie in het vat, of aan het pigment, wordt afgegeven. Bij vaten verwarmt de energie het vat op dusdanige wijze dat de eiwitten in het bloedvat stollen. Bij pigment wordt de bruine kleur van de pigmentvlek tijdelijk verhit waardoor het lichaam deze af gaat breken.

Care Clinic - Littekens - Apeldoorn
Care Clinic - Apeldoorn

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Ben je aanvullend verzekerd? In dat geval is er een kans dat behandeling voor littekens in het gelaat geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering wordt vergoed. Gezien wij geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister en lid zijn van de NVH wordt de behandeling van littekens in het gelaat in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Neem contact op met je zorgverzekering voor de polisvoorwaarden.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben je benieuwd naar het resultaat dat we bij jouw litteken kunnen verkrijgen? Of heb je na het lezen nog vragen over de behandeling? Dan verwelkomen we je graag bij ons in de kliniek. We care - Care Clinic Apeldoorn.

bottom of page