top of page
Haarstimulatie behandeling Mesogun - Care Clinic huidtherapie Apeldoorn

HAARUITVAL BEHANDELING

Loop je al een tijd rond met dunner wordend haar waar je je aan stoort? Worden je inhammen steeds groter? Of heb je last van haaruitval door stress? Bij Care Clinic gebruiken we een injectablebehandeling tegen haarverlies. De injectableformule is ontworpen voor oppervlakkige injecties om de haarfollikel te voeden, stimuleren en aanzetten tot nieuwe haargroei. En dat op een veilige en effectieve manier. Let's go?

WAT IS DE OORZAAK VAN HAARUITVAL?

Haaruitval, ook wel bekend als alopecia, kent verschillende oorzaken. Hoewel niet alle vormen van haaruitval door ons behandeld kunnen worden, bieden wij wel oplossingen voor alopecia androgenetica en alopecia areata. Bij deze vormen van alopecia, waarbij de haarfollikels niet verlittekend zijn, kunnen we succesvolle behandelingen toepassen. Onze haarstimulatie behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, mits de juiste indicatie wordt gesteld en het behandelprotocol wordt gevolgd.

Anchor 1

DE FASES VAN HAARUITVAL

Bij alopecia androgenetica zie je dat door de invloed van DHT (dihydrotestosteron) haarfollikels verschrompelen of hoger gaan liggen in de huid, waardoor er minder kwalitatief haar wordt geproduceerd. De anagene fase (groeifase) van de haren wordt steeds korter, terwijl de telogene fase (uitval fase) steeds langer wordt. Dit gaat door totdat productie helemaal stopt en de haarfollikel verdwijnt. Zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen andere oorzaak van alopecia is, zoals onderliggend lijden en medicijngebruik, zijn de behandelingen over het algemeen erg succesvol.

HOE WERKT EEN HAAR-STIMULATIE BEHANDELING?

Onze haarstimulatie behandeling maakt gebruik van de mesogun U225, een speciaal ontwikkeld apparaat dat micro-injecties net onder de opperhuid maakt. Deze behandelmethode wordt ook wel mesotherapie genoemd. Deze injecties bevatten een mix van natuurlijke ingrediënten: bouwstoffen, vitaminen, hyaluronzuur en anti-oxidanten. Ze voeden en stimuleren de haarfollikels, wat resulteert in de groei van nieuwe, gezonde haren. Onze behandeling stopt niet alleen haaruitval, maar activeert ook de haarzakjes voor langdurige haargroei. Het proces van verschrompeling en uitval van de haarfollikels wordt teruggedraaid.

Haaruitval behandeling - Care Clinic huidtherapie
Mesogun U225 - Care Clinic huidtherapie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER MESOTHERAPIE

Hoelang duurt het voordat resultaat zichtbaar is?

Het duurt enige tijd voordat het gewenste resultaat zichtbaar is. Eerst moet het proces van haaruitval tot stilstand komen, dit duurt 2-3 maanden. Vanaf die tijd verschijnen er soms ook kleine, dunne en/of witte haren (vellusharen). Na 6 maanden is er duidelijk nieuwe haargroei zichtbaar en zijn deze haren ook gepigmenteerd.

Hoeveel mesotherapie behandelingen heb je nodig?

Om het gewenste resultaat te bereiken, zijn meerdere behandelingen nodig met een interval van 1-2 weken. Vrouwen hebben over het algemeen meer behandelingen nodig dan mannen. Tijdens een intakegesprek kunnen we een betere inschatting geven van het verwachte aantal behandelingen dat voor jou nodig is.

Doet een mesotherapie behandeling pijn?

Een vraag die we veel horen is of de mesotherapie behandeling pijn doet. Over het algemeen wordt mesotherapie om haarverlies tegen te gaan met de U225 ervaren als een milde en goed te verdragen behandeling. De meeste mensen voelen wat lichte tintelingen of een prikkelend gevoel op de huid, maar vinden dit goed te doen. Na behandeling kan de huid een beetje rood en gevoelig zijn. Dit is een normale reactie en zou binnen een paar uur tot een paar dagen moeten verdwijnen. We raden je aan om de eerste dagen na de behandeling de zon te vermijden en de huid goed te verzorgen met de bijhorende producten.

Care Clinic - Apeldoorn

WORDT MESOTHERAPIE VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

De mesotherapie injectablebehandeling om haarverlies tegen te gaan wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de behandeling van haaruitval met een injectable haarstimulatie behandeling? Dan verwelkomen we je graag bij ons in de kliniek. We care – Care Clinic Apeldoorn.

bottom of page