top of page
Vivrefotografie-CareClinic-97.jpg

OVER CARE CLINIC

Wij zijn Safiyah en Anouck en samen hebben we een gedeelde passie: het helpen van mensen met klachten naar een optimale gezondheid en schoonheid om zo het beste uit zichzelf te halen. We brengen je klachten en wensen in kaart, verrichten metingen en komen zo tot een persoonlijk en doelgericht behandelplan. 

Mijn naam is Anouck, ik ben mede-eigenaar van Care Clinic en woon in Amersfoort. De interesse in de huid heeft mij naar de opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht geleid, waar ik sinds 2017 ben afgestudeerd als huidtherapeut. Ik heb veel heb geleerd over hoe je aandoeningen kan verminderen door de buitenkant van de huid te behandelen. Ik miste wel de verdieping hoe je de oorzaak van bepaalde klachten aan kan pakken. Immers, komen klachten zoals acne, van binnenuit.

 

Op zoek naar verdieping ben ik, naast het werken als huidtherapeut, de premaster en master Gezondheids-wetenschappen (MSc) gaan volgen. In deze master kon ik mijn interesse in wetenschappelijk onderzoek kwijt en heb ik veel geleerd over het verbeteren van de volksgezondheid en het verminderen van ziekten door preventieve maatregelen/beleid op het gebied van voeding, beweging en stress. In 2019 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik direct na het afstuderen als docent aan de opleiding huidtherapie aan de slag gegaan. In de master Gezondheidswetenschappen miste ik echter ook het aspect: hoe zit het nou fysiologisch in het lichaam? Hoe kun je klachten verminderen, zonder aan symptoombestrijding te doen, maar door de oorzaak aan te pakken?

 

Om deze reden ben ik de opleiding tot Orthomoleculair Geneeskundig Therapeut gaan volgen. Ik kwam erachter dat er, naast huidklachten, ontzettend veel klachten zijn die je met een gezonde levensstijl en voeding aan kan pakken! Je hormonen, de gezondheid van je maag darmstelsel, de hersenen en hoe je daar met (de juiste) voeding invloed op uit kan oefenen. Wauw!

 

Mijn zoektocht naar wat ik belangrijk vind en waar ik voor wil staan heeft me een HBO, master en orthomoleculaire opleiding gebracht. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik mijn passie en doel gevonden heb. In 2022 werd het dan ook tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière: een eigen kliniek samen met Safiyah. We openden de deuren van Care Clinic. Care Clinic is dé plek waar je terecht kunt voor diverse behandelingen gericht op de huidtherapie, orthomoleculaire therapie of een combinatie hiervan. 

 

De combinatie van huid- & orthomoleculaire therapie geeft mogelijkheid om tot de kern van klachten te komen en niet slechts aan symptoombestrijding te doen, én om de buitenkant van de huid effectief te verbeteren. Het is de perfecte combinatie tussen gezondheid van binnen én buiten. Glow from the inside out: dát is dan ook waar ik in geloof. Met de juiste behandeling, producten voor thuis en eventueel suppletie om zo optimaal resultaat te behalen.

ANOUCK - EIGENARESSE

Care Clinic - Anouck -  Apeldoorn
Care Clinic - Safiyah -  Apeldoorn
Meet the team

Mijn naam is Safiyah en ik ben trotse mede-eigenaar van Care Clinic. Ik ben huidtherapeut & klinisch epidemioloog en woon samen met mijn man en zoontje in Apeldoorn. Sinds 2017 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht en sindsdien werkzaam in het beroepsveld. Ik heb zowel in een medische- als cosmetische setting gewerkt en door mijn passie voor het vak ben ik momenteel ook docent op de opleiding Huidtherapie. 

 

Na mijn bachelor studie was ik nog niet uitgeleerd en wilde ik mij verder profileren op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en evidence based handelen binnen de huidtherapeutische behandelingen. Zodoende ben ik de master Evidence Based Practice (MSc) gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Deze master ben ik gaan volgen, omdat er nog weinig onderzoek wordt uitgevoerd binnen het vakgebied huidtherapie, terwijl onderzoek dé toekomst is! In 2021 heb ik de master afgerond met een cross-sectioneel onderzoek over litteken klachten die vrouwen ervaren in het borstgebied na een DIEP-flap reconstructie en de impact hiervan op de tevredenheid en kwaliteit van leven. 

 

Na het afronden van mijn master en fulltime docent Huidtherapie te zijn begon ik het werk in de praktijk te missen. Ik wilde graag mijn nieuwe opgedane kennis en eerdere werkervaring samen combineren.  Zodoende begon bij mij de wens voor een eigen praktijk en een volgende stap in mijn loopbaan als ondernemer. Na een klein jaar voorbereidingen, afspraken en een verbouwing was het in september 2022 eindelijk tijd om de deuren van Care Clinic te openen samen met Anouck. Care Clinic is een van de eerste huidtherapeutische klinieken in Nederland waarbij huidtherapie en orthomoleculaire therapie samen aangeboden worden. Bij Care Clinic geloven wij in holistische aanpak en behandelen wij niet alleen de buitenkant van de huid maar ook de gezondheid van binnen uit. We care for you! 

SAFIYAH - EIGENARESSE

bottom of page