top of page
Care Clinic - Acne littekens - Apeldoorn

ACNE LITTEKENS

Is je huid een stuk rustiger omdat ontstekingen als gevolg van acne verminderd zijn, maar staan nu rode vlekken, putjes pigmentvlekken of acne littekens op de voorgrond? Hier hoef je niet mee rond te blijven lopen, er is écht wat aan te doen. Bij Care Clinic Apeldoorn bieden we verschillende behandelingen aan om acne littekens te verminderen of verwijderen. De huidtherapeut kijkt tijdens de intake samen met jou naar wat de meest passende behandeling is voor JOUW huid.

WAT ZIJN ACNE LITTEKENS?

Acne en puistjes zijn niet alleen een vervelend probleem tijdens de puberteit, maar laten soms ook blijvende littekens achter. Plekjes, vlekjes, putjes en littekens na acné ontstaan wanneer de huid dusdanig is beschadigd door de ontstekingen dat de huid hier blijvende schade aan heeft overgehouden. Gelukkig bieden wij behandelingen aan die littekens van acne en puistjes verminderen of zelfs helemaal verwijderen.  

Anchor 1

EFFECTIEVE BEHANDELINGEN TEGEN ACNE LITTEKENS

Wij bieden verschillende behandelingen om acne littekens te verminderen. Afhankelijk van de diepte, structuur en kleur van de huidbeschadigingen wordt tijdens het consult bepaald welke van de volgende behandelmethoden het meest geschikt is:

Acne littekens behandelen met medische microneedling

Microneedling is een effectieve behandeling tegen acne littekens. De microneedling kop bevat micronaaldjes die in en uit de huid vibreren en kleine gaatjes maken in de huid. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, dat diep in de huid op gang komt. De natuurlijke aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt geactiveerd. Wanneer er sprake is van putjes (atrofie) van de huid, moet de huid gestimuleerd worden om nieuw weefsel aan te maken om daarmee de zichtbare putjes op te vullen.

 

Acne littekens behandelen met laser en IPL

Littekens in de vorm van vaatstructuren of pigment kunnen met laser of IPL behandeld worden. Laser en IPL geven een lichtpuls af waardoor er veel energie in het vat, of aan het pigment, wordt afgegeven. Bij vaten verwarmt de energie het vat op dusdanige wijze dat de eiwitten in het bloedvat stollen. Bij pigment wordt de bruine kleur van de pigmentvlek tijdelijk verhit waardoor het lichaam deze af gaat breken.

Care Clinic - Acne littekens - Apeldoorn

OP WELKE LICHAAMSDELEN KOMEN ACNE LITTEKENS VEEL VOOR?

Acne littekens komen voor op verschillende lichaamsdelen, waaronder het gezicht, de borst, de rug en de schouders. Op het gezicht komen acne littekens vaak voor op de wangen, kaaklijn en de kin. De behandelingen die hierboven zijn besproken kunnen op al deze lichaamsdelen worden toegepast.

Care Clinic - Apeldoorn

WORDT DE BEHANDELING VAN ACNÉ LITTEKENS VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Ben je aanvullend verzekerd? In dat geval is er een kans dat behandeling voor acne littekens in het gelaat geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering wordt vergoed. Gezien wij geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister en lid zijn van de NVH wordt de behandeling van littekens in het gelaat in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Neem contact op met je zorgverzekering voor de polisvoorwaarden.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie ook benieuwd geworden naar de behandelingen van acne littekens en wil je graag weten welke het meest geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met ons op! We informeren je graag over de mogelijkheden. We care - Care Clinic Apeldoorn.

bottom of page