top of page
Peelings - Care Clinic Apeldoorn.jpg

PEELINGS

Wil je de conditie van je huid verbeteren? Heb je last van acne (littekens), grove huidstructuur, oppervlakkig pigment, rosacea of rimpels? Of wil je graag een frisse uitstraling? Dan zijn peelings misschien wel de behandeling voor jou... Een peeling heeft invloed op de deling van de huidcellen. Een huid met een gezonde celdeling oogt gladder, is egaler van kleur en heeft meer weerstand. Peel to heal!

WAT IS EEN PEELING?

Een peeling is een behandeling waarbij zuren worden gebruikt die voor de verweking en het oplossen van de dode huidcellen zorgt. De dode huidcellen schilferen hierdoor in een snel tempo af, waardoor de aanmaak van jonge, nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Bij Care Clinic in Apeldoorn maken we gebruik van verschillende soorten peelings met diverse ingrediënten en sterktes voor uiteenlopende indicaties. Tijdens de intake wordt gekeken welke peeling voor jouw huid of huidprobleem het beste is.

Anchor 1

HOE GAAT EEN PEELING IN ZIJN WERK?

Je kunt een peeling ondergaan om de conditie van de huid te verbeteren óf om een bepaald huidprobleem tegen te gaan zoals acne, pigment, rosacea, of rimpels. Door de speciale peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. Nieuwe huidcellen worden daarna versneld aangemaakt en de vezels van het bindweefsel worden gestimuleerd. Om de huid voor te bereiden op de behandeling, thuis het behandeleffect te ondersteunen en het verkregen resultaat te behouden, worden er door de huidtherapeut op jouw huid afgestemde producten geadviseerd.

HOEVEEL PEELINGS HEB IK NODIG?

Tijdens de intake maken we een schatting hoeveel behandelingen gemiddeld nodig zullen zijn, vaak is een kuur van 4 - 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Om het resultaat te behouden is het aan te raden om een keer in de zoveel tijd een peeling te ondergaan. De huidreacties na de peeling verschillen per persoon en per peeling. Na het aanbrengen van de peeling kan er een brandend en prikkelend gevoel optreden. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel snel weer verdwenen. Schilfering, roodheid en een witte waas zijn normale reacties. Om goed te kunnen herstellen moet de huid met rust gelaten worden – dat wil zeggen, niet scrubben, krabben of trekken aan de ontstane vellen.

Huidverbeterende peeling - Care Clinic Apeldoorn.jpg
Care Clinic Apeldoorn - Huidtherapie & Orthomoleculaire therapie.jpg

WORDT EEN PEELING VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Ben je aanvullend verzekerd? In dat geval is er, afhankelijk van de indicatie, een kans dat de behandeling geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering wordt vergoed. Gezien wij geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister en lid zijn van de NVH wordt behandeling in het gelaat in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekering voor de polisvoorwaarden. 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden naar onze peelings? Of heb je nog vragen over jouw huid of het behandeltraject? Neem dan contact met ons op! We care - Care Clinic Apeldoorn.

bottom of page