top of page
Care Clinic - Melasma - Apeldoorn

MELASMA

Heb je sinds je zwangerschap of switch van anticonceptie last van pigmentvlekken? Heb je al van alles geprobeerd, zonder dat het heeft gewerkt? Je kunt er écht iets aan doen, en dit keer met resultaat! Bij Care Clinic in Apeldoorn helpen we je af van je melasma. Om dit te doen werken we met Cosmelan, de nummer 1 depigmentatie behandeling wereldwijd. Cosmelan is de enige behandeling waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan verwijderen.

WAT IS MELASMA / ZWANGERSCHAPSMASKER?

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een huidaandoening waarbij er sprake is van hyperpigmentatie, meestal in het gezicht. Dit betekent dat er teveel pigment wordt aangemaakt in de huid, waardoor er donkere vlekken ontstaan. Het kenmerkt zich door vaak symmetrische, grillige lichte tot donkerbruine vlekken in het gezicht. Deze pigmentvlekken ontstaan als gevolg van een overschot aan pigment (melanine) in de huid en verschijnen vaak op het voorhoofd, de slapen, rondom de ogen, de bovenlip en de jukbeenderen. Melasma ontstaat vooral bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, de leeftijdscategorie waarin hormonale schommelingen vaker voorkomen. Mannen kunnen het echter ook krijgen.

Anchor 1

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN MELASMA?

Melasma ontstaat door een verstoring van het pigment in de huid. Melasma kan verschillende oorzaken hebben:

  • Hormonale veranderingen: melasma wordt vaak geassocieerd met zwangerschap en het gebruik van anticonceptiepillen.

  • Blootstelling aan de zon: UV-straling kan de pigmentatie in de huid verergeren.

  • Erfelijkheid: melasma kan ook erfelijk zijn.

  • Cosmetica: sommige cosmetische producten kunnen de huid gevoeliger maken voor melasma.

Melasma heeft een chronisch karakter. Wanneer je het eenmaal hebt, dan blijft je huid er gevoelig voor. Vooral in periodes wanneer de huid meer blootgesteld wordt aan de zon. Bij melasma is er sprake van een overgevoelig pigmentsysteem waarbij de toename van oestrogeen en progesteron een rol speelt in de aanmaak van pigment. Niet alle pigmentcellen in de huid krijgen een verhoogde activiteit, waardoor een niet egale, vlekkerige bruine verkleuring van de huid ontstaat. Melasma kan plotseling ontstaan en geleidelijk uitbreiden, maar het kan ook weer vanzelf verdwijnen.

COSMELAN BEHANDELING

Bij Care Clinic in Apeldoorn behandelen we melasma met een Cosmelan behandeling. Deze bestaat uit een doeltreffende combinatie van behandeling in de kliniek en het gebruik van thuisproducten. Tijdens de behandeling wordt een masker opgebracht met actieve ingrediënten dat intensief op het pigment inwerkt. De ingrediënten hierin remmen de aanmaak van pigment door het enzym tyrosinase te blokkeren. De producten voor thuisgebruik, die bij de prijs inbegrepen zitten, zetten de werking thuis voort. In één maand tijd worden pigmentvlekken, melasma en zonbeschadiging aanzienlijk minder.

Care Clinic - Melasma - Apeldoorn
Vivrefotografie-CareClinic-46.jpg

NAZORG NA DE COSMELAN BEHANDELING

Na de Cosmelan behandeling is het belangrijk om de huid goed te verzorgen om het beste resultaat te behalen. Wij geven hierover uitgebreide uitleg en advies na de behandeling. Enkele tips voor de nazorg:

  • Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 50 om je huid te beschermen tegen de zon.

  • Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik eventueel een hoed of pet om het gezicht te beschermen.

  • Gebruik zo min mogelijk cosmetica of huidverzorgingsproducten in de eerste weken na de behandeling.
     

Melasma is een chronische aandoening. Bij blootstelling aan de zon kunnen er weer nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Door het advies te blijven volgen verklein je de kans op het terugkomen van het pigment. Alle producten en behandelingen zijn parfumvrij, ISO-gecertificeerd en FDA-goedgekeurd.

Care Clinic - Apeldoorn

WORDT EEN MELASMA
BEHANDELING VERGOED?

Ben je aanvullend verzekerd? In dat geval is er een grote kans dat de behandeling van pigmentvlekken in het gelaat geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering wordt vergoed. Gezien wij geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister en lid zijn van de NVH wordt camouflage-therapie in het gelaat in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekering voor de polisvoorwaarden. 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie ook nieuwsgierig geworden naar de behandeling van Melasma? Of heb je na het lezen nog vragen over jouw pigment? Neem dan contact met ons op! Laat je vrijblijvend adviseren. We care - Care Clinic Apeldoorn.

bottom of page