top of page
Pigmentvlekken verwijderen - Care Clinic Apeldoorn

PIGMENTVLEKKEN
VERWIJDEREN

Heb je last van pigmentvlekken in je gezicht of zie je zonschade op je hals, decolleté of handen en wil je er graag iets aan doen? Bij Care Clinic in Apeldoorn bieden wij oplossingen voor elk type pigmentvlek!

WAT ZIJN PIGMENTVLEKKEN?

De meeste pigmentvlekken zijn een teken van zonschade. Gedurende het leven stellen we onze huid bloot aan UV-licht, waardoor zonschade ontstaat. Aanvankelijk kan je lichaam de schade repareren, maar na verloop van tijd lukt dat niet meer. Pigmentvlekken zijn het resultaat van deze schade. Pigmentvlekken komen vaak voor in het gelaat, het decolleté en op de handen. Heb je last van pigment ontstaan door hormoonschommelingen of door zwangerschap? Lees dan de pagina melasma.

Anchor 1

PIGMENTBEHANDELINGEN BIJ CARE CLINIC IN APELDOORN

Voordat we bezig gaan met het behandelen van de pigmentvlekken, plannen we een (gratis) huidanalyse in. Afhankelijk van het soort pigment en het huidtype wordt bij dit consult bepaald welke behandelmethode het meest geschikt is. Wij bieden hier verschillende behandelmogelijkheden voor aan.​
 

Pigmentvlekken verwijderen met IPL

Bij deze behandeling geeft de IPL-kop een lichtflits af binnen een specifiek lichtspectrum. Het pigment in de pigmentvlek absorbeert dit licht, waardoor de cellen met overtollig pigment tijdelijk worden verhit. Vervolgens breekt het lichaam het pigment af en verwijdert het dit met de normale afschilfering van de huid. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de diepte van het pigment. Een bijkomend voordeel van de IPL-behandeling is dat de warmte in de huid de aanmaak van collageen en elastine stimuleert, wat ervoor zorgt dat  je huid er jonger uitziet.

Pigmentvlekken verwijderen met peelings

Voor oppervlakkige pigmentvlekken zetten we een reguliere peeling in. Deze peeling bevat zuren die de dode huidcellen verweken en oplossen, waardoor ze snel afschilferen. Dit stimuleert de aanmaak van jonge, nieuwe cellen. Een huid met een gezonde celdeling oogt gladder, heeft een egalere kleur en is beter bestand tegen pigmentvlekken.

Pigmentvlekken verwijderen met Cosmelan 

De cosmelan behandeling is wereldwijd de nummer 1 depigmentatiebehandeling voor diepgelegen pigmentvlekken. Deze behandeling bestaat uit een effectieve combinatie van een behandeling in de kliniek en het gebruik van thuisproducten. Tijdens de behandeling wordt een masker met actieve ingrediënten aangebracht, dat intensief inwerkt op het pigment. De ingrediënten remmen de aanmaak van pigment door het enzym tyrosinase te blokkeren. Binnen een maand zullen de pigmentvlekken aanzienlijk verminderen.

IPL behandeling - Care Clinic Apeldoorn
Depigmentatie behandeling - Care Clinic Apeldoorn.jpg

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PIGMENTBEHANDELING

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken? 

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door zonschade, hormonale veranderingen, genetica, huidletsel of ontstekingen.

 

Zijn pigmentvlekken gevaarlijk? 

Over het algemeen zijn pigmentvlekken onschadelijk en niet gevaarlijk voor de gezondheid. 

Kan ik pigmentvlekken voorkomen? 

Voor een deel. Wanneer je je huid goed beschermd tegen de zon, wordt de kans op pigmentvlekken kleiner. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF, draag beschermende kleding en vermijd blootstelling aan de zon tijdens piekuren.

 

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van de behandeling?

De tijd die nodig is om resultaten te zien, varieert afhankelijk van de gekozen behandelmethode en de individuele huidreactie. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat de pigmentvlekken significant verminderen.​

Zijn de pigmentbehandelingen pijnlijk?

De meeste behandelingen voor pigmentvlekken zijn niet pijnlijk. Je kunt wel wat ongemak of lichte prikkelingen ervaren tijdens de behandeling, maar dit is meestal goed te verdragen.

 

Kan ik het hele jaar door een pigmentbehandeling doen?

Het behandelen van pigment doen wij in de meeste gevallen niet in de zomermaanden gezien het gewenste resultaat en veiligheid van de behandeling dan niet goed gewaarborgd kan worden. Benieuwd of er voor jouw huid en pigment wel iets mogelijk is? Het hele jaar door kan er een intake gesprek met huidanalyse gepland worden om naar het pigment te laten kijken en advies te krijgen hierover.

​Ik heb een donkere huid, kunnen mijn pigmentvlekken ook verwijderd worden?

Ja, pigmentvlekken kunnen ook bij mensen met een donkere huid succesvol worden behandeld. Het is echter belangrijk om op te merken dat de behandelingen voor pigmentvlekken bij donkere huidtypes vaak voorzichtiger moeten worden uitgevoerd om hyperpigmentatie (overmatige pigmentatie) te voorkomen. ​

Care Clinic - Apeldoorn

VERGOEDING ZORGVERZEKERING

Ben je aanvullend verzekerd? In dat geval is er een grote kans dat de behandeling van pigmentvlekken in het gelaat geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekering wordt vergoed. Gezien wij geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister en lid zijn van de NVH wordt camouflage-therapie in het gelaat in veel gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekering voor de polisvoorwaarden.  

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie ook nieuwsgierig geworden naar de behandeling van pigment? Of heb je na het lezen nog vragen over jouw pigment? Neem dan contact met ons op! Laat je vrijblijvend adviseren. We care - Care Clinic Apeldoorn.

bottom of page