top of page

RECEPT - DADELICIOUS


Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van deze dadel - noten - cacao bonbons? Ik snap het, want geloof mij maar: ze zijn ERG lekker! Je maakt deze snack gemakkelijk en rolt ze door de kokos voor een heerlijke afwerking. Lekker voor op een feestje of als gezonde snack tussendoor. De bonbons zijn gluten en lactose vrij en bevatten alleen essentiële suikers - het is dus ook een onwijs verantwoorde snack. Ga jij deze bonbons ook proberen?


Bereidingstijd: 20 minuten Hoeveelheid: 30 stuks Houdbaarheid: 1 week - in de koelkast Benodigdheden: keukenmachine of blender


Ingrediënten:

• 300 g dadels zonder pit

• 150 g gemengde noten

• 3 el rauwe cacao

• kokosrasp

• evt. een beetje water


Bereidingswijze

Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe hierna de dadels, noten en de cacao in de keukenmachine of blender. Zet deze aan tot het mengsel plakkerig is en de noten in stukjes klein gehakt zijn. Let op: bij gebruik van een blender gaat het wat maken van het mengsel wat lastiger. Gebruik een lepel om hier en daar wat om te scheppen in de blender en gebruik een beetje water als dit nodig is. Als het mengsel mooi plakkerig is, maak je hier balletjes van die je vervolgens door de kokosrasp rolt. Laat de balletjes 2 à 3 uur in de koelkast opstijven. Bon appétit!

Comments


bottom of page