top of page

Wij staan in het Nederlands Tijdschrift voor Huidzorg!

Hoe leuk, wij zijn geïnterviewd voor het Nederlands Tijdschrift voor Huidzorg! In het artikel zijn wij als praktijk (die zich richt op zowel huidtherapie als orthomoleculaire therapie) uitgelicht over de rol van producten in onze praktijk Care Clinic in Apeldoorn. De tekst uit het artikel heb ik hieronder gekopiëerd en geplakt zodat deze goed leesbaar is. Kom erachter wat wij belangrijk vinden in huidverzorgingsproducten en waarom wij dit belangrijk vinden... Veel leesplezier!


De rol van producten in jouw praktijk

Ze zijn beide huidtherapeut, docent aan de Hogenschool Utrecht en al heel lang vriendinnen. Nu gaan ze ook samen ondernemen in hun nieuwe bedrijf Care Clinic in Apeldoorn. Safiyah Faizi en Anouck Hakvoort kennen elkaar door en door en gaan niet over een nacht ijs. Ze stellen voortdurend nieuwe doelen en blijven zichzelf en elkaar uitdagen. Beide geven ze les en begeleiden ze studenten huidtherapie. Maar ze werken ook aan hun eigen ontwikkeling. Anouck deed een master gezondheidswetenschappen en volgt nu de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Safiyah verdiepte zich in wetenschappelijk onderzoek met de master Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam. Met deze kennis en ervaring én de sterke behoefte om daar in de praktijk mee te kunnen werken besloten de dames samen een bedrijf te starten. Binnen hun kliniek combineren ze de huidtherapie en de orthomoleculaire therapie in een holistisch geheel voor de huid, het lijf en de ziel.


Productkeuze Een holistische benadering vraagt om een productkeuze die daarop aansluit. Anouck: ‘Ik was al bekend met het inzetten van pre- en probiotica ter ondersteuning van het darm microbioom, en ontdekte dat er huidverzorgingsproducten waren die ook met pre- en probiotica werken. Na onderzoek kwam ik uit bij een paar merken. Die zijn we zelf gaat gebruiken om de werking te ervaren.’ Daarbij is vooral belangrijk wat de producten doen om de huidconditie in de basis te verbeteren. Een behandeltraject begint met passende producten en het resultaat van de behandeling blijft hiermee ook behouden nadat het behandeltraject is afgesloten. Het gebruik van huidondersteunende, passende producten is hierbij de basis. Safiyah: 'Het kan zijn dat iemand met acne conglobata liever met een behandeling aan de slag wilt gaan dan met orthomoleculaire therapie of slechts gebruik van Esse producten, om onmiddellijke verlichting te bewerkstelligen. Dan kunnen we kiezen voor een stevigere behandeling zoals een chemische peeling met bijbehorende producten. Het liefste zien we dat men daarna over gaat op de bredere benadering met orthomoleculaire therapie, waarbij ook gekeken wordt naar voeding én de Esse producten om de huid optimaal te laten functioneren. Het is de perfecte combinatie tussen gezondheid van binnen én buiten. Glow from the inside out: dát is dan ook waar wij in geloven. Met de juiste behandeling, Esse producten voor thuis en eventueel suppletie om zo optimaal resultaat te behalen en blijven behouden.

Jonge én oudere huid Door de producten eerst zelf te testen hebben Safiyah en Anouck ervaren hoe de verschillende formules op elkaar aansluiten. Na een serum met probiotica, ondersteunt de dagcrème het serum met prebiotica (de voeding die probiotica/bacteriën nodig hebben om goed te floreren), aldus Safiyah. Haar huid is van nature erg droog en heeft veel baat bij de natuurlijke balans die werd bereikt. Naast een test op de eigen huid (een jonge huid, ze is nog geen dertig!), heeft Safiyah de producten ook op de oudere huid van een familielid toegepast. Hij heeft ernstige rosacea en ervaart nu veel meer comfort en vermindering van klachten. Op 10 december 2022 opende Care Clinic Apeldoorn haar deuren en zijn Anouck en Safiyah hun praktijk gestart. Over de ervaringen die ze gaan verzamelen gaan we op een later moment zeker nog een keer met hen in gesprek!


Hieronder nog een aantal voordelen van de producten van Esse op een rij:

  • Natuurlijk en vrij van chemicaliën

  • Biologisch gecertificeerd via Ecocert

  • Veganistisch en dierproefvrij

  • Koolstof-, en plasticvrije productie

Ben je benieuwd naar de producten van Esse of zou je hier meer informatie over ontvangen? Boek dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek (mét huidanalyse met de OBSERV-520X) via de bookingswidget! We care - Care Clinic Apeldoorn

.

Vergoedingen zorgverzekeringen 2024

Lieve cliënt, 2024 staat voor de deur! Het heeft even geduurd, maar we hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor wanneer je nu nog aan het uitzoeken bent wat voor keuze te maken met je zorgverze

Comments


bottom of page